Motiv till julkort klart

Nu är sista penseldraget gjort på mitt julkortsmotiv. Men ytterligare ett motiv tänker jag mig att vi ska måla innan vi trycker bilderna som julkort. Så nu gäller det bara att komma på ett till motiv i samma tema. Är det någon av er kreativa människor där ute som har något förslag? ;)
 
Jag hoppas att mitt envetna halsont ger med sig snart. Har varit hemma från jobbet sedan i torsdags, allt medan de förlorade pengarna rinner som sand mellan mina fingrar. Som halvtids-sjukskriven klirrar det inte direkt i kassan, och nu tänker höstbakterierna förvärra min situation ytterligare. Det, tillsammans med det tröstlösa vädret vi har här i Uppsala, får verkligen ens förmåga till positivt tänkande att sättas på prov! 
 
 
5 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: julen, julkort, katter, motiv till julkort

Vårt kära åsiktssamhälle...

Jag kan inte låta bli att irritera mig väldigt mycket på folk som går in i rollen som expert trots att man inte alls har den kunskap som krävs för att agera som någon form av specialist. Detta sker inte minst och kanske framför allt på nätet. Jag har tre katter och tre sköldpaddor hemma och har därför anledning att lite då och då besöka olika forum  på nätet där dessa djur är i fokus. Och varje gång jag läser på dessa forum så blir jag irriterad och ilsken, ofta å andra vägnar. För det är nämligen så att det nästan i varje tråd fyller upp någon person som tror att hen vet bäst och som är mer än villig att platta till den som skrivit inlägget. 
Jag kan ta ett exempel. Jag skulle gå in på ett kattforum för att läsa lite om kattungar. Då var det en kille som hade skrivit en tråd i vilken han ställde lite frågor kring kattungar,  eftersom hans katthona hade blivit gravid. 
Genast var det någon som ilsket påpekade att Sverige är fullt av hemlösa katter som behöver nya hem och att det därför var hemskt oansvarigt av den här killen att låta sin katt avla fram ännu fler katter till världen.  Det här är en diskussion som jag stött på förut och man kan absolut ha åsikter om detta, det säger jag ingenting om. Det jag tycker är beklämmande är att tonen så lätt blir aggressiv och otrevlig och att man uttrycker sig på ett sätt som är menad att nedvärdera andra människor. Som om man själv vore ett helgon utan en endaste liten likdel i sin egen garderob. 
På hundforum på Facebook har redaktörerna flera gånger fått blockera personer som gör personpåhopp och uttrycker sig  otrevligt. Så ska det ju inte behöva vara!  Har man en åsikt kan man mycket väl framföra den på ett schysst och konstruktivt sätt. 
Det har beskrivits av samhällsvetare att vårt samhälle gått från att vara ett kunskapssamhälle, till ett informationssamhälle och vidare till det vi har nu; ett åsiktssamhälle, där vem som helst kan leka expert på nätet. Visst är det bra med forum där vi kan "träffas" och utbyta kunskap, åsikter och tankar. Men det blir lätt en plattform där människor ska visa sig mest kunniga och duktiga och där man kan trampa på andra människor utan att egentligen behöva ta några konsekvenser. 
(En liten fotnot: Det finns naturligtvis väldigt många schysta människor som är ödmjuka och trevliga, jag söker på dem varje dag på nätet och gläds enormt mycket av dem! Det jag har avreagerat mig på nu är alla "besserwissrar" som både är arroganta och otrevliga.)


/Sara

Designar julkort

Nu när förberedelserna inför julen är i antågande har vi börjat designa julmotiv som sedan ska tryckas som julkort. På webshopen finns ett motiv från förra året kvar i lager, det är "katt och snögubbe". Vi kommer att hojta till både här och på Facebook när de nya julkorten går att beställa! 

Jag håller också på att testa olika motiv till den akvarellmålning som jag fått beställning på. Jag kan inte bestämma mig för vilket motiv jag ska välja, kunden ville ha lite olika motiv så det är väl bara att måla på. Därför är nu matbordet belamrat med akvarellfärger, penslar och akvarellblock. Jag ägnar mig nu åt slarviga tester på A5-papper, men den slutgiltiga bilden ska vara målad på ett betydligt större ark! Vi får se hur detta slutar...