Dödskalle!

Är det inte typiskt att man ska bli sjuk lagom till sin födelsedagsfest? Sitter hemma och väntar på att febern ska lätta. Får leva på alvedon och hoppet. 
 
Hade ju planerat att åka och inhandla en massa till imorgon, sedan ska jag hämta upp Sara på hennes jobb och vi ska åka hem till mig och ha fredagsmys. Är inte sängliggande i alla fall. 
 
Medan jag sitter och inväntar effekten av alvedonen började jag skissa på en dödskalle. Har alltid gillat dödskallar men har faktiskt aldrig tecknat en själv, kom jag på. Det var jag tvungen att ändra på. 
 
Behövde inte vara ensam länge heller, Karna blev intresserad av mitt nya verk och kom och gjorde mig sällskap. 
 
     
 
Blev nämligen så nostalgisk då jag råkade hamna på Blue Fox hemsida. Vi besökte ofta deras butik i Stockholm när vi var yngre. Hittade sööta smycken! 
  
/Johanna
 

hälsningskort och småtavlor

Avbryter arbetet med webshopen och slitet med illustrator med lite målning och teckning. Är kul ibland att göra lite anspråkslösa hälsningskort och småtavlor. 
 
 


Har känt en ökande inspiration de senaste dagarna, som en kraft som har växt inuti mig. Vet inte varifrån den kommer, men i huvudet sprudlar det av idéer! Nästan så man blir förvirrad. Och rädd. När man klättrar finns alltid risken att man faller. Men jag har ramlat så många gånger, och vet att det bara är att resa sig och börja klättra igen. Och bit för bit når man nya höjder. 
 
En sak jag har använt min inspiration till är att skapa nya reklamblad, då de gamla håller på att ta slut, samt att de känns lite "gamla". Man måste ju förnya sig hela tiden. Fixade bland annat den här bilden, men måste byta ut bilderna på linnena, de blev så dåliga. 
 
/Johanna
15 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: hälsningskort, inspiration, reklam, tavla, teckning

Intervju och arbete med illustrator - är du en expert?

Igår var alltså UNT (Uppsala Nya Tidning) här för att intervjua oss med anledning av vår födelsedag. Så fick man redogöra för sin livshistoria och berätta om kreativiteten och skapandet. Det var roligt!
 
Medan min kära katt Melissa tuggade på journalistens anteckningsblock låg min kära Karna utanför dörren med en död mus vid sin sida som hon stolt visade upp när jag och fotografen skulle ta ett par bilder på uteplatsen. Tur att i alla fall journalisten verkade vara riktigt förtjust i katter. Hon fotograferade Melissa med sin telefon medan jag och Sara blev fotade av den riktiga fotografen. 
 
På lördag kommer den fina lilla artikeln ut i tidningen. 
 

Nu sitter jag och arbetar med illustrator och inser att jag verkligen behöver en bra instruktionsbok!
 
Någon som är expert på illustrator som kan komma med bra tips?
 

/Johanna