Hopplöst Hoppfull

Idag har jag varit på utbildningsdag med jobbet. Vi var på en heldagsföreläsning på Eriksbergsskolan och lyssnade till Lars Gustafsson. Föreläsningen handlade bland annat om barn som utsätts för fysisk och psykisk misshandel i hemmet och hur skola och bland annat socialtjänst kan och bör samarbeta kring dessa problem. Vi fick en ganska grundlig genomgång av hur socialtjänsten arbetar med anmälningar samt vad BBiC innebär (Barns behov i centrum). Eftersom stora delar av min familj arbetar inom socialtjänsten kom det inte som någon nyhet men det är alltid intressant och viktigt att diskutera dessa frågor. 
Mellan 1-2 procent av alla barn får utstå upprepade fysiska eller psykiska övergrepp. I Uppsala kom det 2011 in fler än 3000 anmälningar om barn som på något sätt far illa. Man blir både arg och ledsen av sådana upplysningar. Samtidigt känner jag, som alltid, ett stort engagemang när jag är på såna här föreläsningar. Ett engagemang att varje dag finnas där för mina elever, att stärka dem och vägleda dem. För bland alla dessa barn som vi lärare dagligen möter finns de här barnen som har det svårt, och som behöver oss för att tillvaron ska bli uthärdlig. Vissa barn som far illa kan klara sig ganska bra trots allt, oftast på grund av att det finns en vuxen person utanför hemmet som står för trygghet och stabilitet. För något barn kan jag vara just den personen.
 
 
//Sara L

Fredagsskiss och utställning i morgon

Då var det fredag igen. 
 
Imorgon bär det av mot Norrköping på mammaminglet där jag och Sara ska ställa ut. Ska bli roligt! Gå in och läs om det HÄR.
 
På morgonen har jag tittat på godmorgon Sverige och skissat lite. Nu måste jag göra mig i ordning och åka iväg till stan. Måste gå på banken och sedan handla. Jippi! Inte så taggad...
 
/Johanna

Nu har vi öppnat nya webshopen!

Efter mycket arbete har vi äntligen öppnat vår nya webshop! Gå in på geminaarts.se för att kika!
 
 
Tanken med den nya webshopen var att vi ville ge besökarna ett trevligare intryck, så vi ändrade designen, plus att vi har lagt upp en hel del nya produkter, samt massa kampanjer!