Dagens tanke

Jag funderade på en sak när jag skulle gå på bio tillsammans med min sambo ocSara h ett par arbetskamrater till honom förra veckan. En utav arbetskamraterna sa att han hade hört rykten om filmen som sa att den skulle bestå av en timme tråkigt och en och en halv timme action. Jag har inte läst några recensioner så jag vet inte vilket omdöme filmen fått, men en sak står klart efter att jag sett filmen; personen bakom det tidigare uttalandet och jag har definitivt inte samma uppfattning om vad som utgör stämning i en film. 
För mig är det spelet mellan fiender, vad som pågår inom olika relationer och fenomen inom det mänskliga psyket som är  det som verkligen fångar mig. Hur en persons inre förvrids och förvandlas är för mig mycket mer intressant än tusentals orcher som kommer marcherande. Nu gillade jag filmen, men jag blir ganska lätt uttråkad av långa stride, även om det naturligtvis också är spännande ibland. 

Det måste vara detta som gör mig till ett sådant Game of thrones - fan. Det finns få saker som är så spännande som psykologiska mekanismer och intriger. Därför skulle jag säga att hobbit-filmen bestod av en timme spänning och en och en halv timme action     

/Sara                                                                   

#1 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Haha själv tyckte jag om den första timmen av filmen var bäst! Striden var ju bara så himla lång och utdragen ^^

Svar: Jo jag håller med dig! ;)
Johanna och Sara Lekhammar

#2 - - Nina:

Helt ärligt så tycker jag att dessa Hobbit-filmer är så himla hypade och allting bara "wow, wow, wow" hela tiden. För mycket. Jag kan bli så anti när det är så många som tycker om något. Och första filmen var inte alls bra - det var många scener som var tagna direkt ur första Sagan om ringen. Som tex när Bilbo får på sig ringen första gången - han snubblar och ringen hamnar på fingret. Samma sak händer Frodo - han snubblar och ringen hamnar på fingret.

Så för mig blir det att hyra dessa Hobbit-filmer, tänker inte spendera en krona på dom ;)

Svar: Jag kan förstå hur du menar, även om jag själv gillar filmerna. Det är ju samma regissör som har gjort både hobbit filmerna och sagan om ringen, så att det är mycket som påminner om sagan om ringen är kanske inte så konstigt. Och till syvende och sist så är det så det går till i böckerna ;) men jag kan hålla med om att Peter Jackson har en tendens att överdriva. Det finns mycket i hans filmer som jag inte gillar, men helhetsintrycket är ändå positivt tycker jag. Däremot tycker jag inte att man behöver bli anti bara för att många gillar en sak. Ibland är det rena skräpet som fått massan att bli galen, men jag tycker också att en del riktigt hypade saker är otroligt bra, t.e.x Game of thrones. Så jag tycker nog att man kan ta ställning själv innan man blir anti.
Johanna och Sara Lekhammar

#3 - - FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor:

Åh vill se den filmen snart. Älskar oxå Game of Thrones när vi var i Dublin fanns det en sån där tur man kunde åka med inspelningsplatser till serien samt en restaurang som jag ville besöka men vi hann inte med :( nästa gång..

Svar: låter ju jättespännande, synd att ni inte´hann med!
Johanna och Sara Lekhammar

#4 - - Frida:

Hej jag skulle jätte gärna vilja få svar om vart ifrån ni köper era pennor? Är en studerande på 16 år så har inte hur mycket pengar som helst för att köpa pennor och block osv men skulle gärna vilja få lite tips av er. :) köper ni ifrån nätet? Var köper ni alla blyertspennor, färgpennor och sånna färgpennor som man får en sån där naturlig grund? Tacksam för svar :)

Svar: hej! De flesta pennor köper vi i affärer här där vi bor, främst Uppsala färg och panduro. Panduro finns ju på flera ställen, och de har mycket olika promarkers som vi ofta använder. De har även blyertspennor i olika tjocklekar. Lycka till! :)
Johanna och Sara Lekhammar

#5 - - MADDISENJ.SE:

Den vill jag också se, får se om vi tar oss iväg och ser den på bio eller hur det blir

Svar: ja det är ju inte alltid kan kommer iväg på bio tyvärr...
Johanna och Sara Lekhammar