<![CDATA[GEMINA ARTS]]> http://geminaarts.se sv Sun, 24 Jan 2021 23:00:16 +0100 http://publishme.se/ <![CDATA[Lite nytt på gång...]]> http://geminaarts.se/2019/july/lite-nytt-pa-gang.html http://geminaarts.se/2019/july/lite-nytt-pa-gang.html
 
 
]]>
Fri, 12 Jul 2020 06:54:28 +0200 http://geminaarts.se/2019/july/lite-nytt-pa-gang.html#comment
<![CDATA[Det är väl bara att teckna nåt...]]> http://geminaarts.se/2019/july/det-ar-val-bara-att-teckna-nat.html http://geminaarts.se/2019/july/det-ar-val-bara-att-teckna-nat.html Imorgon är sista dagen på en två veckor lång semester. Inte alls så lång tid med tanke på att vi har hundgårdar att bygga, gräs att klippa, grindar att bygga, hundar att altivera, och sen så vill an ju gärna ta det lite lugnt och få lite tid till återhämtning också. Förra helgen spenderade jag i Amsterdam tillsammans med syster och mamma. En väldigt trevlig och välkommen resa. 
 
Så mycket återhämtning har det dock inte blivit, men jag har faktiskt tagit mig tid till att teckna. Vädret har varit minst sagt opålitligt, och när de mörka molnen har överraskat med regn så har jag grabbat tag i pennan.
 
Med en lite överhettad hjärna har jag suttit och bläddrat på nätet för att få inspiration, men jag har enormt svårt att bestämma mig just nu. Ibland önskar jag att jag kunde tänkte lite mer kvantitet istället för kvalitet. Det är väl bara att teckna nåt! Det är så man lär sig, man kommer vidare. Genom att prova, misslyckas, lyckas, prova nåt annat...
 
Så jag har skissat en del, slarvat en del, testat, och sen har jag även djuptdykt. 
 
 
 
 
 
]]>
Sat, 06 Jul 2020 14:43:00 +0200 http://geminaarts.se/2019/july/det-ar-val-bara-att-teckna-nat.html#comment
<![CDATA[Portrait of Chilly]]> http://geminaarts.se/2019/february/portrait-of-chilly.html http://geminaarts.se/2019/february/portrait-of-chilly.html t är lördag kväll. Ute hör jag hanhundarna yla efter tiken i höglöp, som obrydd ligger och sover här inne. Våra hundar bor i hundgård när vi är och jobbar, och inne när vi är hemma. Men nu när det är löp så blir rutinerna lite annorlunda. Tur att vi har snälla grannar som påstår att de aldrig störs av våra hundar. 
 
Hur förenar jag draghundsintresset med konstintresset? Jo, genom att teckna polarhundar :) Här har jag gjort ett porträtt av min yngsta vovve här hemma - Chilly. 
 
 
 
 
 
 
 
]]>
Sun, 10 Feb 2021 00:14:00 +0100 http://geminaarts.se/2019/february/portrait-of-chilly.html#comment
<![CDATA[Försoning]]> http://geminaarts.se/2019/february/forsoning.html http://geminaarts.se/2019/february/forsoning.html Jag fick ett litet kit med olika kolpennor i julklapp av mina underbara kollegor. Det jag minns av kol var från gymnasiet då jag kämpade med skolans kladdiga kolkritor och mest tyckte att svärtan fastnade överallt förutom på papperet där jag ville ha det. Lade man en arm eller hand fel så var det kört. 
 
Men i det här kittet finns allt från de grövsta kritorna till finare pennor, så jag har med stor entusiasm påbörjat min försoning med tekniken. Och det går riktigt bra, det är riktigt roligt! 
 
 
Av min syster fick jag akvarellfärger i julklapp, också någonting jag har tänkt att jag ska försonas med. Akvarell har aldrig varit min favorit, men det beror främst på att jag aldrig har lärt mig att bemästra det. Och varför inte se det som en utmaning, jag kanske kan komma att älska det också?
 
 
 
]]>
Sun, 03 Feb 2021 08:04:32 +0100 http://geminaarts.se/2019/february/forsoning.html#comment
<![CDATA[Chestnut eyes]]> http://geminaarts.se/2018/july/chestnut-eyes.html http://geminaarts.se/2018/july/chestnut-eyes.html Egentligen är jag sugen på att måla. Att ta fram de där stora pannåerna, färgerna och penslarna och bara gå lös. Det var riktigt länge sedan nu. Men jag bor så litet nu. Jag har förlorat mitt palats. Men jag ska bara klura på var jag kan hålla till, så blir det nog en målning framöver. Till dess får vi nöja oss med teckningar, vilket jag i och för sig älskar att hålla på med. Detaljer. 
 
 
 
 
]]>
Fri, 06 Jul 2020 21:13:47 +0200 http://geminaarts.se/2018/july/chestnut-eyes.html#comment
<![CDATA[Parrot]]> http://geminaarts.se/2018/june/parrot.html http://geminaarts.se/2018/june/parrot.html
 
 
 
]]>
Thu, 21 Jun 2020 23:23:00 +0200 http://geminaarts.se/2018/june/parrot.html#comment
<![CDATA[Soulmates]]> http://geminaarts.se/2018/june/soulmates.html http://geminaarts.se/2018/june/soulmates.html Djur ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker synd om folk som inte gillar djur. Jag tycker synd om barn som inte får växa upp med djur. Djur har så otroligt mycket att ge oss, och det finns någonting magiskt i att faktiskt försöka lyssna på dem. Vilka är de? Vad tycker, känner och tänker de? 
 
Om vi bara släpper in dem i våra liv kan de bli våra följeslagare för livet. 
 
 
 
]]>
Fri, 15 Jun 2021 23:32:29 +0200 http://geminaarts.se/2018/june/soulmates.html#comment
<![CDATA[Nytt instagramkonto]]> http://geminaarts.se/2018/june/nytt-instagramkonto.html http://geminaarts.se/2018/june/nytt-instagramkonto.html Fredag. Lyssnar på storytel och målar väggen inne i TV-rummet. Jag och Sara fattade ett beslut för ett par dagar sedan, och det var att börja på ett nytt instagramkonto. Anledningen är att vi länge har känt att det befintliga kontot inte har haft något enhetligt uttryck, ingen röd tråd. Bristen på produktion har gjort till att lite vad som helst har lagts upp. Och särskilt nu när vi har börjat om med ett nytt stuk kändes det roligare att skapa ett nytt, fräscht konto i samma stil. 
 
Vi kommer att ha kvar det gamla kontot, och det har vi döpt om till @worldofveltra. Det nya kontot hittar ni på @geminaarts. 
 
 
 
]]>
Fri, 15 Jun 2021 16:22:49 +0200 http://geminaarts.se/2018/june/nytt-instagramkonto.html#comment
<![CDATA[Detaljer]]> http://geminaarts.se/2018/june/detaljer.html http://geminaarts.se/2018/june/detaljer.html För mig är detaljer det roligaste man kan teckna. Det har jag tagit med i beräkningen när jag har suttit och letat i mina inre kreativa mappar efter det där uttrycket jag vill åt. Det blir detaljer, färger i en viss färgskala. Ljust och mörkt i en lite mer finstämd blandning. 
 
Det svåraste när man ska teckna är alltid det första sträcket. När man famlar med pennan över ett gapande tomt pappersark. Ju längre man kommer desto lättare blir det. Och det roligaste jobbet är på slutet, med alla detaljer, alla skuggor och nyanser. 
 
Ibland kan det vara svårt att komma till ett avslut. När är teckningen egentligen färdig? Man kan ju i princip jobba hur länge som helst med alla detaljer, vilket ibland leder till att man överarbetar teckningen. Det är en fälla jag faller i rätt ofta, och som jag ska ta tag i nu. Att sluta i tid. 
 
 
 
 
]]>
Wed, 13 Jun 2021 14:30:00 +0200 http://geminaarts.se/2018/june/detaljer.html#comment
<![CDATA[Nytt stuk]]> http://geminaarts.se/2018/june/nytt-stuk.html http://geminaarts.se/2018/june/nytt-stuk.html Jag har kommit fram till en sak, och det är att jag vill, behöver ett nytt stuk på bloggen, på hela konceptet. Det känns lite passé, lite som att jag har gjort det här och att det tillhör det förgågna. 
 
Dags för att förnya sig, stilen, konceptet. Det kommer att bli lite ljusare, lite annorlunda. Ja jag kan ju erkänna att jag ganska ofta får impulser, idéer och plötsliga ambitioner, så det återstår att se hur det blir i praktiken. Men när man länge går och famlar efter den där idén som man vet finns där framme nånstans men som man inte får tag på, då vet man när man tillslut får tag på den. 
 
 
 
 
]]>
Tue, 12 Jun 2021 16:26:03 +0200 http://geminaarts.se/2018/june/nytt-stuk.html#comment
<![CDATA[Portfolio]]> http://geminaarts.se/2018/june/portfolio.html http://geminaarts.se/2018/june/portfolio.html  
 
 
 
 
 
 
 
 
]]>
Tue, 12 Jun 2021 14:15:24 +0200 http://geminaarts.se/2018/june/portfolio.html#comment
<![CDATA[Horse och tjusningen med talböcker]]> http://geminaarts.se/2018/june/horse-och-tjusningen-med-talbocker.html http://geminaarts.se/2018/june/horse-och-tjusningen-med-talbocker.html Har tillslut förstått tjusningen med talböcker. Jag är ju en sån där som verkligen älskar att läsa böcker. Och helst ska det vara en fysisk bok som man kan hålla i handen och bläddra i. Men när livet innebär en fullspäckad kalender och ett rastlöst sinne så är det som om jag aldrig riktigt kan motivera den tiden, eftersom jag måste pausa från allting annat som behöver göras. Men med en talbok kan man ju faktiskt göra mer än bara dricka te eller kaffe. Jag provar på storytel, lyssnar på Vargattacken av Lars Berge och spacklar ena väggen i tvrummet. Två flugor i en smäll!
 
Jag kan också plöja böcker och teckna samtidigt, vilket är en sån fantastisk grej att jag inte fattar att jag inte fått tanken tidigare. Så ikväll växte en häst fram under spetsen på pennan, samtidigt som spännande berättelser flödade ut i rummet. Jag har en försiktig känsla av att det här kan öppna några dörrar till en ökad kreativitet. 
 
 
 
]]>
Mon, 04 Jun 2021 22:11:45 +0200 http://geminaarts.se/2018/june/horse-och-tjusningen-med-talbocker.html#comment
<![CDATA[Länge sen sist...]]> http://geminaarts.se/2018/june/lange-sen-sist.html http://geminaarts.se/2018/june/lange-sen-sist.html Nu var det längesedan sist... igen... Det svåra med att driva en konstblogg är att det liksom är konsten som står i fokus och inte livet i övrigt. Livet rullar ju alltid på, men kreativiteten kommer och går, och den har varit frånvarande ett bra tag. Livet tar för mycket tid. 
 
Fotar gör jag mycket, jobbar med hundarna, driver ett företag. Läser gör jag inte lika mycket, skriver och tecknar nästan ingenting alls. 
 
Ibland av en händelse ser jag någon gammal bild och tänker att det vore väldigt fint att få den färdig. Egentligen spelar det ju ingen roll hur lång tid det tar, det är kul när det väl blir färdigt. 
 
Hittade min gamla teckning på en alaskan malamute, och den vill jag ju göra färdig, med tanke på att jag har ett par såna här hemma. 
 
Ibland är det bra att låta saker ligga lite, speciellt om man inte har blivit helt nöjd. Det är som om man ser teckningen med nya ögon, och helt plötsligt ser man vad som är fel och kan rätta till det. Trots att man gjort en massa tidigare försök och misslyckats. 
 
 
 
Lite om livet nu för tiden. Jag driver ett annat företag nu, ett mobilt hunddagis och rullande butik med dragutrustning. En helt annan inriktning än konst alltså. Men jag har ju två passioner här i livet, och det är hundar och sen är det konsten. Min tanke om framtiden är att även få mer tid till det kreativa, kanske på sikt starta en webshop igen. Men Sara är ju mamma nu och det tar också tid, själv har jag sex stycken hundar och är egenföretagare, så vi får se när det blir. 
 
Jag såg att mitt senaste inlägg gjordes i januari. Bra. Det är i alla fall i år. Men jag känner någonting nu, och det är att jag saknar att skriva om andra saker än om hundar. Också. Och jag och Sara har en plan om framtiden. Så länge man har en plan så finns det vilja och då finns det hopp.
 
 
]]>
Sat, 02 Jun 2021 20:43:20 +0200 http://geminaarts.se/2018/june/lange-sen-sist.html#comment
<![CDATA[It's dark right now]]> http://geminaarts.se/2018/january/its-dark-right-now.html http://geminaarts.se/2018/january/its-dark-right-now.html Just nu är det mörkt som gäller. Men det har det varit ganska länge när jag tänker efter. Ibland skulle jag vilja ha coachning, vad är det som är mest uppskattat av andra? Det är ju inte alltid det som är mest uppskattat av en själv liksom. 
 
Jag känner ett sug efter att skriva mer. Och göra någonting nytt och fräscht. Just nu bearbetar jag gamla teckningar medan min hjärna arbetar på högvarv. Jag har länge sett den här delen av mig som lite passerad. Men sen saknar jag det något enormt, och så tänker jag att man faktiskt kan förnya sig. Damma av sina teckningsblock och göra någonting nytt. 
 
Mitt liv har ju tagit stormsteg i en annan riktning. Jag har blivit slädhundsförare som desperat längtar efter fjällen i norr. Jag har startat ett företag inom hund här i Uppsala som tar mycket tid. Men konsten är en stor del av mig, och när väl allting annat rullar på och jag får lite tid över så hör jag ropet inuti mig. Min kreativa sida ropar på mig. Men jag har inte glömt. 
 
 
 
 
]]>
Mon, 15 Jan 2021 20:17:32 +0100 http://geminaarts.se/2018/january/its-dark-right-now.html#comment
<![CDATA[En ny dimension]]> http://geminaarts.se/2018/january/en-ny-dimension.html http://geminaarts.se/2018/january/en-ny-dimension.html Allting ligger och ruvar inuti mig. Det har inte försvunnit, det finns där, det får bara inte plats i vardagen. Men har lyckats ta mig in i en ny dimension. Att bearbeta bilder på datorn är utmanande och roligt. Jag och Sara har bestämt att börja träffas några kvällar i månaden och ägna dessa kvällar åt kreativiteten. Annars försvinner en del av mig som jag måste för att kunna leva. Hela mitt väsen behöver det, annars är det som att gå runt här på jorden utan syfte och utan sammanhang. 
 
Jag önskar livet vore lite mer enkelt. Mer fritt. Mer tid för det som verkligen betyder något. 
 
 
 
 
 
]]>
Sat, 13 Jan 2021 19:09:36 +0100 http://geminaarts.se/2018/january/en-ny-dimension.html#comment
<![CDATA[Stiltje på den kreativa fronten]]> http://geminaarts.se/2017/june/stiltje-pa-den-kreativa-fronten.html http://geminaarts.se/2017/june/stiltje-pa-den-kreativa-fronten.html Det händer bedrövligt lite på den konstnärliga fronten, men det väl så när man lever med 6 hundar och 2 katter, startar företag samt ska renovera huset. Inte alltid man har den mentala orken eller den fysiska tiden. 
 
Vi har nyss fått hem ännu en liten valp. Ja, vi samlar. Målet är att få ihop ett bra spann som kan dra släde. Nu börjar man få lite rutin på det här. Det är inte så mycket mer jobb med sex hundar än med fyra, fem. Honestly. 
 
Igår fick jag i alla fall en släng av tecknarlust, och eftersom jag har så många hundar runt mig nu för tiden så blev det som det blev. 
 
 
 
]]>
Wed, 07 Jun 2021 22:28:28 +0200 http://geminaarts.se/2017/june/stiltje-pa-den-kreativa-fronten.html#comment
<![CDATA[More to come]]> http://geminaarts.se/2017/march/more-to-come.html http://geminaarts.se/2017/march/more-to-come.html Nu rullar det på lite. Vi håller på att starta ett företag inom hund och idag har vi åkt runt till en massa bilförsäljare. Tillslut hittade vi det vi sökte efter. Det är en sån härlig känsla när man äntligen hittar precis det man är ute efter. 
 
Aktiv och bra dag har det varit idag. Jag gillar aktiva och bra dagar. Jag tecknar om kvällarna igen och det ger en massa energi och glädje. Vet vad jag vill åt i mina teckningar nu, och det är det som driver mig. Utmaningen att få det så som man vill ha det. För det är lättare sagt än gjort! 
 
 
 
]]>
Fri, 10 Mar 2021 00:41:24 +0100 http://geminaarts.se/2017/march/more-to-come.html#comment
<![CDATA[Tar nya tag]]> http://geminaarts.se/2017/march/tar-nya-tag.html http://geminaarts.se/2017/march/tar-nya-tag.html Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig. Jag älskar ju att skriva, det har jag gjort sedan jag var barn. Vet inte hur många dagböcker jag har skapat sedan fjärde klass. Men nu är jag inne i en period då det är blankt i mitt huvud. Tomt på ord. 
 
Kan bero på allt som har varit. Kan bero på att jag inte är där jag vill vara; vi letar nytt boende igen, mer avlägset, mer skog för hundarna, större hus. Jag vet vart jag är på väg och vart jag vill. Men jag är inte där ännu. Men det är i alla fall skönt att veta vad man vill. Det har ju varit ett problem för mig ganska länge. Vad fan ska man göra av sitt liv liksom. 
 
Det är det som är så skönt med att ägna sig åt konsten; det krävs inga ord. 
 
Men jag kommer att ta nya tag. Och orden kommer att komma successivt, tillsammans med inspirationen. 
 
 
 
]]>
Mon, 06 Mar 2021 23:35:00 +0100 http://geminaarts.se/2017/march/tar-nya-tag.html#comment
<![CDATA[Lonely girl]]> http://geminaarts.se/2017/march/lonely-girl.html http://geminaarts.se/2017/march/lonely-girl.html Det är ju alltid det här med VAD man ska teckna. Det enklaste vore att ha en och samma stil och bara teckna i den stilen. Men det är svårt, för det finns ju så mycket olika saker man vill teckna och måla. Så det blir lite spretigt ibland i mitt huvud. 
 
Men det blir vad det blir och ingenting annat. 
 
 
 
]]>
Sun, 05 Mar 2021 22:11:40 +0100 http://geminaarts.se/2017/march/lonely-girl.html#comment
<![CDATA[När man ändå sitter vid datorn...]]> http://geminaarts.se/2017/march/nar-man-anda-sitter-vid-datorn.html http://geminaarts.se/2017/march/nar-man-anda-sitter-vid-datorn.html
 
Jag spenderar ganska mycket tid vid datorn, då jag skriver, pluggar och jobbar inför en kommande företagsstart. Konsten blir lidande när vardagen slukas av allting annat som ska göras. Men eftersom jag ändå sitter vid datorn fastnar jag ibland vid att skapa digital konst. Vilket jag är kass på egentligen, men det är kul att testa sig fram. Så jag testade mig lite fram med min husky. 
 
 
]]>
Sun, 05 Mar 2021 20:19:00 +0100 http://geminaarts.se/2017/march/nar-man-anda-sitter-vid-datorn.html#comment