Inledningen på Marania

Här är inledningen på boken Marania som vi skriver på för tillfället. Jag längtar verkligen tills den är klar :) Önskar det gick fortare att skriva, men det tar ju tid att skriva en bok. Det är inte som att måla en tavla. Först ser ni min målning Marania. Motivet är inspirerat av boken.

 

 

Prolog

 

"Amber såg sig omkring i mörkret. Hjärtat slog hårt i bröstet på henne. Det gjorde ont av slagen och det var svårt att andas. Hon hade sprungit nästan oavbrutet från Birdcage House till Covent Garden, utan att se sig om. Hon hade flytt. Hon insåg det nu. Hon försökte skaka av sig minnet av hans ljusa ögon som stirrade på henne. Outgrundligt. Hans mun hade varit halvöppen, stum. Han hade slagit till henne. Hon hade ramlat till golvet med hans svarta ansiktsmask i ena handen. Hon hade slitit av honom den. Skrikit åt honom att för helvete visa dig. Hon hade tröttnat på alla hemligheter och mysterier. Hon ville ha svar.

Amber hade inte märkt att hon sprungit mot Covent Garden. Hon hade otaliga gånger blivit varnad för att vistas där. Det var farligt. Det var Moloks territorium. Den senaste månaden fanns det inte en enda tidning som inte skrev om Molok, den maskerade man som samlat ihop en grupp hjärtlösa män och spridit skräck i hela London. Namnet hade han tagit från mytologin; Molok var en av de sex gudarna som dyrkades av maranierna och som enligt myten hade skapat folkslagen anierna och maraderna."