Teckningstips människokroppar!

Tänkte ge lite tips på hur man kan teckna människokroppar på ett enkelt sätt. Det är ingen mening med att ge en massa tips om hur man skuggar och så om man inte först tipsar om basen :) Att teckna en människokropp är faktiskt lättare än vad man kan tro, bara man lär sig hur den är konstruerad. Bilden under visar proportionerna.


Om man delar in kroppen i åtta likastora delar så ser ni hur stort huvudet ska vara i proportion till kroppen; alltså en åttondel, benen fem åttondelar osv. Och så ser ni även hur barn har andra proportioner, t ex större huvud i förhållande till kroppen.

I nästa steg tänkte jag bjuda på ett knep när det gäller att teckna olika rörelser, och det är att använda sig av cirklar och rektanglar/kuber.  På bilden nedan ser ni hur, och även hur man lätt skapar olika rörelser genom att flytta på kuberna och cirklarna.

 

 

Man kan testa att rita några sådana gubbar och sedan rita kroppen över dem. När man blir mer van kan man ha detta i huvudet när man ritar kroppen direkt. Detta är ett tips som kan göra att man lättare förstår kroppens leder och uppbyggnad.