De dödas bok - varning för skrämmande bilder! :P

Ända sedan 1995 har vi arbetat med ett bokprojekt som vi kallar De dödas bok. Idén till berättelsen fick vi lustigt nog den sommaren då vi var på Gröna Lund och gick i Spökhuset, där det smög omkring människor som var utklädda till spöken, eller rättare sagt vandrande lik. Där föddes idén till berättelsen om Tornstaden och alla de fördömda själar som i skepnad av gastar har tagit den öde fästningen i besittning.

Det är berättelsen om 17 åriga Ilva som en natt förs ombord på ett spöklikt skepp som styr kurs mot en klippig ö långt ute i havet. Hon fängslas i Tornstaden och likt hundratals människor före henne blir hon slav och tvingas leva i denna dödens boning. Men ödet för henne till den, förutom slavarna, enda levande varelse som bebor Torstaden, nämligen danjen Raol. Hon blir hans kammarjungfru och får upp ögonen för ett system långt mer invecklat än hon kunnat föreställa sig och en sanning så otäck att den får hela hennes verklighet att rämna.

Boken har varit under omskrivning och bearbetning år efter år. Just nu håller jag på att skriva klart det som jag hoppas kommer att bli den slutgiltiga versionen. Att skriva på De dödas bok som ett verkligt äventyr, jag vet aldrig var det slutar. Det är nästan som att berätteslen skriver sig själv medan jag hänfört tittar på. Jag har levt så många år med denna berättelse inom mig att den har blivit en självklar del av min existens. Nu hoppas jag bara att vi lyckas skriva klart den så att vi får dela med oss av de dödas värld!

Nedan är akvarellmålningar av tre gastar som figurerar i boken.

 

 

#1 - - sandra:

Jäklar vad länge ni har hållt på med det då. Sjukt läskiga bilder faktiskt :P

#2 - - Hedda♥:

Var gärna med i veckans blogg, så kanske du får lite nya besökare. http://hediii.blogg.se/2012/april/veckans-blogg.html#comment

#3 - - Mattias:

Coola bilder :)

#4 - - Jobie:

Sjukt snyggt målat! Blev faktiskt sugen på att läsa boken när du beskrev den. Lycka till med att göra den klar!

#5 - - c:

så fina tavlor!

#6 - - LINDSHE:

vackert! ;D

#7 - - Diman Dilir:

coola bilder!:)

#8 - - emma:

älskar bilderna och det låter himla intressant :)

#9 - - Rebecka:

så häftiga bilder! :)kram

#10 - - Josse:

varsego! :)Jo min helg har vart riktigt bra faktiskt ! dindå? =DDessa bilder var faktiskt riktigt läskiga ^^