Efter en liten paus...

...från tecknandet så är jag tillbaka igen här i soffan med mina teckningsblock. 
 
Det finns många saker jag ständigt grubblar över. En av de sakerna är vem jag egentligen är, ni vet, innerst inne. Varför detta upptar min tid så mycket är på grund av att jag upplever att jag förändras hela tiden, och att jag alltid har gjort det, sedan jag var väldigt ung.
 

Jag byter intressen, åsikter, klädstil framtidsdrömmar. Det gör att jag tillslut börjar tvivla på mig själv. Gör jag det här för att jag innerst inne vill, eller är det under påverkan från omgivningen? Och jag är ju ständigt på jakt efter mig själv. Men kanske finns det ingenting sådant, utan bara ett jag i en viss situation och i en viss tid. Jag försöker verkligen hitta rätt när det gäller jobb och umgänge. Men tänk om jag upptäcker att det inte alls passar mig egentligen, på det sätt jag trodde… Det här skapar en känsla av att känna sig vilsen.

 

Nåja…jag försöker i alla fall numera verkligen känna efter om det känns rätt i magen, och så brukar jag köra på det. Man kan ju inte annat än att välja sina vägar efter vad man tror blir bäst.

 

Mamma har varit här idag. Vi fikade med kaffe och bullar, pratade en massa, och sedan var vi ute på gården och sågade upp en hel del ved. Det är så bra när mamma kommer, för hon bangar aldrig för lite arbete. Hundarna var ute med oss hela tiden, och när mamma åkt hem tog vi en härlig promenad i skogen.

 

Och kvällen har jag spenderat framför tv:n med pennan i högsta hugg. Den här beslutsamheten om att jag ska börja göra färdigt mina verk sitter i, vilket jag är glad för. Då gäller det att smida...